Läpi vuolaana kuohuvan yhden elämän

_MG_5833-1-2

Teimme pääsiäisviikolla viiden yön reissun Roomaan. Kaupungissa riittää nähtävää vaikka useammaksikin viikoksi ja kaiken upottaminen viiteen päivään vaatii niin paljon sunnittelua ja paikasta toiseen liikkumista, että viikko hujahti silmien edestä nopeammin kuin uskoinkaan.

Jälkeenpäin sai taas ihmetellä ja pohtia, että pysähtyiköhän sitä kertaakaan kunnolla ihastelemaan ja fiilistelemään? Noin ne taitavat harmittavan usein mennä kaupunkilomat kohteissa, joissa nähtävää on reippaasti enemmän kuin ehtii.

_MG_6395-1-8

Matka alkoi vastoinkäymisellä, kun matkalaukkumme jäivät ylimääräiselle seikkailulle pariksi päiväksi, kuten saimme uutisistakin lukea. Yllättävän paljon sitä huomaa kaipaavansa materiaa, silloin kun näin käy.

_MG_5994-1-2_MG_5955-1

Lomaan mahtuikin aivan valtavat määrät upeita rakennuksia, nähtävyyksiä ja tietysti hyvää olutta, viiniä sekä vielä parempaa ruokaa.

Erityisesti jäi sapuskarintamalla mieleen ravintola Hostaria I Clementini pienen kävelymatkan päässä Colosseumista ja siellä herkullisin koskaan syömäni tonnikala pistaasikuorrutuksella. Paikka oli hyvin pieni, joten pöytävarauksen tekeminen on suositeltavaa. Kävimme paikassa kahdesti ja jälkimmäisenä päivänä syömäni tiramisu oli myös äärimmäisen nannaa.

Ensimmäisellä kerralla ravintolaan sattui yhtäaikaa joku paikallinen laulajastara (jotain höpinää x-factorista kuulimme) ja saimmekin privaatin lauluesityksen muutamasta kauniista kappaleesta. Oli muuten melko romanttista!

20160326_105850-1

Toinen suosittelemisen arvoinen paikka oli Trasteveressä sijaitseva erittäin kehuttu pitseria Dar Poeta. Ravintolan pitsapohjan resepti on salainen ja etukäteen luimme, että sen pitäisi olla jokin paremmin vatsassa sulava, siitä en kyllä osaa sanoa. Muu seurue kehui pitsoja hyvin paljon enkä minäkään kritisoimista keksi, mutta silti pitsasuosikkini oli ensimmäisen päivän sattumalta valitsemamme paikan pitsa, ehkä osaksi ihan sen takia että se oli ensimmäinen syömäni pitsa ties kuinka moneen kuukauteen.

Heitin kaikki ruokavaliorajoitukset romukoppaan matkan ajaksi ja kyllä sen myös vatsassa tunsi ja huomasi reissun aikana.

Kävimme kiertämässä tietysti kaikki suurimmat nähtävyydet ja siihen se aika sitten enimmäkseen tosiaan menikin.

_MG_6380-1-2_MG_6373-1

Nyt on lomaa vielä tämä viikko täynnä ei yhtään mitään ohjelmaa ja sen jälkeen jatkuvat työt.

Loma tekee kyllä hyvää, varsinkin kun tuliaisina tuli reissultakin flunssa. Kyllä tässä myös aika poikki huomaa olevansakin. Koko alkuvuosi vilissyt silmien edessä niinkuin pilvet konsanaan vaikka miten on yrittänyt pysähtyä.

Eilen käytiin moikkaamassa loman jälkeen salia ja kyllä lihaksissa tuntuu vaikka varovaisesti teki. Ruokavalio on pikkuhiljaa palautunut entiselleen gluteenittomaan ja maidottomaan linjaan.

Eiköhän tämä elämä tästä taas ala rullailemaan tuttuja reittejä. Kevätkin jo nurkan takana kuikuilee.

20160323_091826-1

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInPrint this page
ajatuksia, arvostelut, kuulumisia, metrossa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *